Hjelp et barn
inn i varmen.

Årets juleaksjon

I julen 2017 hadde SOS-Barnebyer fokus på hjemløse barn og barn som lever i enorm nød i iskalde forhold. Ofte har de ingen til å ta vare på seg eller et sikkert tak over hodet til natta. De lever i så kummerlige forhold at nesten ingen greier å fatte hvor ille det er.

Are, tidligere uteligger

Ofte pleier veldedige organisasjoner å ta med seg norske kjendiser som sannhetsvitner for å oppleve elendigheten og mane til innsats. Men hva vet vet skuespillere og musikere om hvordan det er å leve i ekstrem nød? Derfor fant vi en norsk eks-narkoman som har bodd på gata i Norge i mange år. Som voksen. En som kunne overleve på egen hånd. En som virkelig forstår hvor katastrofale slike oppvekstkår er for barn. 

På digitale utendørsflater kunne du se temperaturen live fra noen av stedene SOS-Barnebyer jobber. Dermed fikk forbipasserende virkelig føle på behovet for å hjelpe et barn inn i varmen.

Trykk her for å gi varme

Bedrifter står for en stor andel av pengene SOS-Barnebyer får inn – og de trenger ofte noe fysisk som de ansatte kan samles rundt. Derfor laget vi en interaktiv boks med en plate som måler håndvarme. Når du la hånda på platen målte den varmen din, og hvis temperaturen i hånda di var 26 grader bidro din arbeidsplass 26 kroner til SOS-barnebyer. Hver bedrift kunne selv bestemme hva som var makspris de skulle donere, men alle ansatte måtte engasjere seg i saken for å nå målet.

Været

På en av de mest sette sendingene av TV2 Været i desember gikk vi inn i den redaksjonelle flaten for å melde været der det bor hjemløse barn i iskalde forhold. Dette var støttet av giverutløsende grafikk som sendte personer til kampanjenettstedet der de kunne melde seg opp til å bli fadder.